Optiat Hit The Sheets Vanilla Velvet Coffee Scrub

август 16, 2017

Привет!
За мен ключът към копринено гладка и мека кожа е ексфолирането. Всеки знае какво е ексфолирането - премахва повърхностния слой мъртви клетки, заглажда кожата и подпомага производството на нов колаген.
Тъй като кожата на тялото е по-дебела от тази на лицето, се изисква ексфолианта да е с по-груби частици и да се втрива в кожата по-интензивно.
Всеки е чувал за ексфолирането с кафе и вероятно всеки го е изпробвал. Освен, че ексфолира, кафето се бори и с целулита. Е, минусът е това, че след използването на кафе за тази цел, банята ви се нуждае от почистване, и то доста... Но с ексфолианта на Optiat няма да имате такива грижи.


Optiat е английска компания, изцяло ориентирана към природосъобразен начин на живот. Продуктите им се произвеждат от рециклирани съставки, използвани в днешната хранително-вкусова промишленост.
Ежедневно в Обединеното Кралство се изпиват повече от 55 милиона чаши кафе. Само на територията на Великобритания се изхвърлят над 500 000 тона утайка от кафе ежегодно. Идеята за основаването на Optiat идва когато двамата близнаци Уилиам и Ана Брайтмън научават за всичко полезни качества на утайката от кафе и намират приложението й в натуралната козметика. В техните продукти се използва само утайка от кафе Арабика, комбинирана с различни ароматни масла.



Vanilla Velvet е един от скрабовете, който предлага макрата. Той остава кожата изключително гладка и мека, а ароматът на кафе в комбинация с ванилия е невероятен...
Освен всичко е изключително удобен и лесен за употреба. Продуктът е кремообразен и още при излизането му от опаковката може да видите частиците кафе. Важно е да се разклати добре преди употреба, за да се смесят съставките и да излязат от опаковката заедно. Нанася се върху влажна кожа и се разтрива с кръгообразни движения. Желателно е да се остави да подейства за около 5 минути. След това тялото се изплаква и воала - имате невероятно гладка и мека кожа, която ухае деликатно на кафе и ванилия.
Разнася се изключително лесно върху кожата, не я изсушава и наранява. Консистенцията му наподобява желе. Опаковката е много удобна и лесна както за употреба, така и да я вземете със себе си на пътешествие. 


Има и още един плюс - продуктът не е тестван върху животни и е подходящ за вегани. 
В състава си има кафе Арабика, кафява захар, морска сол, масло от шеа, бадемово масло, екстракт от ванилия, есенция от размарин, WW консервант.

Тъй като обожавам кафето и аромата му, този скраб стана най-любимият ми за всички времена!
Ако и вие като мен не можете без кафе и обичате аромата му, то тогава скрабовете на Optiat ще ви харесат и най-вероятно ще ви станат любими. Може да ги откриете в Haniel bio и да изберете най-подходящият за вас директно от тук.
Цената на опаковка 90 грама е 18,98 лв., а на опаковка 220 грама е 25,79 лв.

Може да прочетете ревюто ми за сребърната маска на Harem's Ottoman тук. Нея също може да я откриете в Haniel bio.

Благодаря ви, че четете блогът ми!
Бъдете усмихнати и щастливи! :))) 

You Might Also Like

0 коментара