Vianek - натурална полска грижа за кожата

януари 09, 2019

Здравейте!
Днес искам да ви споделя за продуктите от нова и много интересна за мен марка - Vianek.
Vianek е полска марка натурална козметика, която предлага продукти за всяка възраст и всяка нужда. Съставките им са внимателно подбрани и комбинирани, ароматите приятни, а опаковките красиви.
Марката има шест серии продукти за лице, тяло и грижа за коса, които се различават по цвета върху опаковките.
Синята серия е хидратираща и подходяща за суха и чувствителна кожа. Червената е изглаждаща. Лилавата е укрепваща. Розовата - успокояваща. Зелена - освежаваща и почистваща. А оранжевата е подхранваща 


От зелената серия получих два продукта за лице, които са подходящи за комбинирана към мазна и проблемна кожа. Продуктите съдържат активни съставки от:
- мента - има почистващо, успокояващо, освежаващо, антисептично и стягащо действие
- маточина - балансира мазната и проблемна кожа
- градински чай - почиства и освежава кожата, има благоприятно действие върху акне
- ябълка - съдържа плодови киселини, които улесняват проникването на активни съставки в по-дълбоките слоеве на кожата



 Почистващият гел е подходящ за ежедневна употреба. Има силен ментов аромат, които не би се харесал на всеки. Разпенва се добре и измива кожата без да я изсушава. Успокоява раздразнените несъвършенства, като при нанасяне върху тях се усеща леко щипане и парене. Не бих казала, че спомага за заличаването на несъвършенства, но ги успокоява и матира кожата.
 Нормализиращият тоник за лице от серията също е с доста силен ментов аромат, който в началото дразнеше очите ми. Формулата му е с ниско pH и отново е подходящ за ежедневна употреба. Има силен матиращ ефект, без да изсушава кожата. Нанесен върху раздразнени зони води до щипене, което бързо преминава. 
 Ексфолиантът за тяло е продуктът, който най-много ми хареса и използвам с най-голямо удоволствие. Той съдържа семена от малина и захар, които премахват мъртвият слой и изглаждат кожата. Маслото от канела има стягащ ефект и подпомага борбата с целулита. Нещото, което най-много ми харесва в този продукт е ароматът му. Уханието на малини се усеща и разнася само при отварянето на опаковката.


При нанасяне продукта се разтапя върху кожата, а захарта ексфолира нежно и приятно. Заради съдържанието на масла, не е необходимо да нанасяте хидратиращ продукт след употребата на ексфолианта, ако имате нормална кожа на тялото. Остава лек мазен филм, които постепенно изчезва и кожата остава мека и гладка, ухаеща на малини.


От синята хидратираща серия получих интимен душ-гел, което много исках да изпробвам. Листата от глухарче, които се намират в състава му имат успокояващо действие. Млечната киселина създава ниско pH, което поддържа здрава бактериална флора.
Консистенцията му е доста течна и прозрачна на цвят. Има много лек, почти недоловим аромат. Не прави почти никаква пяна. При лека раздразнение има наистина успокояваш ефект.







Марката има много и други интересни продукти, които бих опитала с удоволствие. Може да ги разгледате в сайтът на Vianek тук

Благодаря ви, че четете блогът ми!
Бъдете усмихнати и щастливи! :)))

You Might Also Like

1 коментара

  1. Много интересна козметика ,за която не бях чувала. Хареса ми ексфолианта за тяло. Смятам да го пробвам. Благодаря за подробното описание на продуктите.
    Биляна

    ОтговорИзтриване