ProfiDerm cosmetics review

август 13, 2019

Здравейте!
В това топло време, всеки с мазна кожа (в това число и аз) търси продукти, които да намалят образуването на серум и да имат по-дълго време матирана кожа. Аз, като човек с проблемна и мазна кожа, винаги търся продукти, които освен да регулират омазняването, да се борят и с несъвършенствата. От известно време използвам продуктите на Profiderm, които целят точно това - регулиране образуването на себум и намаляване на несъвършенствата.
ProfiDerm е марка козметика, която използва съвременни технологии, прецизно подбира активните си съставки, които действат на клетъчно ниво и гарантират бързи и видими резултати. Марката не тества върху животни. ☝

Washing and Cleansing Foam
Започвам това ревю на продуктите от марката с един от любимите ми, а именно почистващата и стягаща порите измивна пяна. В състава й може да откриете билкови екстракти, както и съставката 5α Avocuta, която е екстракт от авокадо, които свива порите и намалява себума. 

profiderm review

 Пяната има лек и приятен аромат, които честно казано не мога да опиша точно - усеща се нещо свежо и билково, и в същото време леко бонбонено. Консистенцията е по-скоро течна, разпенва се добре и е икономична. На мен са ми достатъчни две пълни натискания на помпичката, които да ми предоставят необходимото количество продукт за измиване на цялото лице. Използвам продукта от около 2 месеца и количеството, което ми остава е поне още толкова. В самата пяна могат да се видят блестящи частици, които след измиване не остават.
profiderm review

Опаковката на пяната е пластмасова и много стабилна. Капачката се затваря се плътно чрез магнитен механизъм. Има удобна помпичка, чрез която може да регулирате количеството на продукта, които излиза от флакона. С всяко натискане на капачката, т.е. с намаляването количеството на продукта, отдолу се надига пластина, която нагледно показва останалото количество и гарантира използването му докрай. 
Опаковката е от 120мл. на цена от около 20лв.

Следващите четири продукта, за които ще ви разкажа са в разфасовка от 50мл. и са чудесни за пътуване. Опаковките се затварят сигурно и не заемат много място.
profiderm review

Facial Polishing Gel
Fruit Acid + Glycolic Acid
Това е другият ми любим продукт от марката, които освен, че ексфолира нежно кожата, намалява появата на фини линии и бръчки по лицето. Съдържа комбинация от буферирани млечни киселини, алфахидрокиси и бетахидрокси киселини, извлечени от плодове и кората на върба. Гелът полира и омекотява кожата, като същевременно с това я и хидратира.
Елиминира мъртвият слой клетки и подпомага клетъчното дишане.
profiderm review

Приложението му е върху почистена и подсушена кожа за около 10мин., след което се отмива с вода. Усеща се леко пощипване докато гелът престоява върху лицето, което на мен ми е приятно. Заради състава, който включва киселини е задължително използването на слънцезащита, която да предпази кожата от изгаряне след прилагането на продукта.
Необходимо е сравнително малко количество за цялото лице, което прави продукта икономичен. Не дразни кожата и не предизвиква зачервяване, но при по-чувствителна кожа може и да доведе до зачервяване и лек дискомфорт.
Опаковката е 50мл за цена от 20лв.

Calming and Firming Gel
D Panthenol + Sepitonic M3
Този продукт позволява да се използва като три продукта без измиване - като серум, като крем и като маска за лице. Употребата му като маска е - нанасяне на по-плътен слой за около 10мин. и попиване на продукта със суха салфетка след времето на действие.

profiderm review

Хидратира в дълбочина, насища кожата с кислород, успокоява я и се бори със стареенето.
Съдържането на хиалуронова киселина успокоява кожата, като в същото време свива порите. Гелът има противовъзпалително действие е подпомага по-бързото заздравяване на кожата при раздразнения като рани, пъпки, драскотини.
Консистенцията му е лека и много бързо попива в кожата, като остава съвсем лек филм, който ако използвате продукта като маска за лице може да отстраните със суха салфетка.
Опаковката е 50мл, а цената около 22лв.

Purifying Mask
D Panthenol + Zinc + AcNET
Маските за лице са едни от любимите ми продукти, които използвам един или два пъти в седмицата, в зависимост от нуждите на кожата ми към момента. Често се нуждая от маска, която да почисти порите в дълбочина, да регулира себума и в същото време да хидратира. Такава е маската на ProfiDerm с млечна киселина, водорасли, хиалуронова киселина, D-пантенол, витамин Е и цинков оксид.

profiderm review

Консистенцията на маската е лесна за нанасяне и ментов аромат, който не дразни очите. Цветът й е бял и след известно време престояване върху кожата започва да става прозрачна. Част от нея попива в кожата, а останалата се отмива лесно с вода. След измиване кожата е мека и гладка, без раздразнения. Кожата остава матирана за дълго време, без изсушаване.
Опаковката е 50мл. и е доста икономична. Цената е 24,00лв.


Mattifying Fluid
Zinc + AcNET + Evermat 
Този продукт бързо стана предпочитан от мен, още при първото използване. Матиращият му ефект е силен и дълготраен, без изсушаване и опъване на кожата. Има лек аромат, които в никакъв случай не е дразнещ.

profiderm review

В състава на флуида има екстракти от Африканско бяло дърво, ментово масло и масло от шеа, които подобряват състоянието на кожата, намаляват възпалителните процеси, имат успокояващо и овлажнавящо действие. Попива бързо в кожата, без да остава филм върху нея. Подходящ е като основа за грим и по никакъв начин не дава влияние върху продуктите нанесени върху него.

След около два месеца използване на тези продукти (някои ежедневно, други от време на време) мога да кажа, че кожата ми изглежда и се чувства по-добре. Несъвършенствата са видими по-малко, кожата има по-сияен и здрав вид, а отделянето на себум е сведено до минимум. Продължавам да използвам почистващата пяна и полиращият гел. Несъмнено те са двама ми най-любими продукта, които ще използвам и занапред.

Вие използвали ли сте продукти от ProfiDerm? Доволни ли сте от тях и действието им? :)

Благодаря ви, че четете блогът ми!
Бъдете усмихнати и щастливи! :))) 

You Might Also Like

0 коментара