Klorane и още нещо

октомври 04, 2015

Досега не съм писала в блога за продукти за коса, но днес ще обърна внимание на сухият шампоан с овес на Klorane и два шампоана на René Furterer.


Klorane
Лаборатории Klorane, марка пионер, следват стриктни линии на поведение основана върху уважението на фармацевтичната етика, включваща изключителна строгост във всички етапи на изработване на продуктите, на ботаническото умение, основоположно на марката, чиито продукти са на базата на растителни екстракти, на автентичността, основно качество на марката, също както и силно желание за опазване на растителното ни наследство.

Сух шампоан с мляко от овес Klorane 
За мен сухите шампоани са едно невероятно нещо, което всеки трябва да има. 
Този на Klorane е първият ми допир до марката, но със сигурност не и последен! 
Още с първото използване на сухият шампоан се влюбих в него. Мигновено премахна омазняването от косата и я дари с невероятен аромат. 


Определено това е първият икономичен сух шампоан, който използвам. 
Не заплита косата ми, както правеше този на Syoss за обем, и спомага за по-лесното й оформяне. Освен премахването на омазняването дава на косата обем и плътност. 

Цена - 50ml - 6лв.
                150ml - 20лв.

René Furterer
Пионер в откриването на естествени решения за косата и скалпа René Furterer създава първата SPA терапия за коса в Париж.
През 50-те години голяма част от неговите клиентки били с увредени и изрусени коси в стремежа си да постигнат визията на Мерилин Монро. Тогава Furterer осъзнава, че косата може да бъде ревитализирана и възстановена само от корените на здрав скалп.
Така се ражда нов персонализиран метод на базата на натурални съставки за третиране на коса и скалп, чиито ефект е незабавен.
От 1980 година René Furterer е част от Лаборатории Пиер Фабр, която е една от най-големите фамилни фармацевтични компании във Франция и световен специалист във фито-козметологията.

Възстановяващ шампоан René Furterer Absolue Keratine
Не бих могла да дам обективно мнение за този шампоан, тъй като мострата от 5ml. ми стигна за едно измиване на косата, но със сигурност ще изкажа първите си впечатления, а те са страхотни. 
Първото нещо, което ми направи впечатление след употребата на шампоана беше, че косата ми се решеше мнооого лесно и миришеше невероятно. Ароматът се задържа до следващия ден. Чувствах косата по-жива и по-покорна. И всичко това само след първото използване на шампоана. 


Това, че се използва веднъж седмично е страхотно! Мисля, че една опаковка от шампоана, която е 200ml, ще стигне за около месец, два.
 Серията Absolue Kératine включва три продукта - шампоан без сулфати, маска за коса и серум без отмиване. 
Цената и около 20-25лв.

Стимулиращ шампоан René Furterer Forticea
Когато видях тубичката си помислих, че това е някакъв ексфолиан заради микро капсулите, но уви - шампоан е.
Микро капсулите с етерични масла увеличават микроциркулацията на скалпа и подсилват растежа на косата, като я правят по-силна и плътна.


Измива добре косата и отново я дарява с невероятен задържащ се аромат. БЕЗ силикони е, което е нещо много важно за мен при използването на шампоани и като цяло продукти за коса.
Пени се добре и също бих казала, че е доста икономичен.
Цена - 200ml - 20-25лв. 
Най-изгодната цена в онлай магазините за козметика срещнах в Enzo.
Линк към шапоана Forticea



You Might Also Like

0 коментара