Flora's Secret Cosmetics Body Butters

септември 25, 2017

Здравейте!
Ето, че дойде време да ви споделя за две невероятни масла за тяло на марката Flora's Secert.
Flora's Secret е българска марка за натурална ръчно направена козметика. Продуктите са със 100% натурални съставки, нежна и грижовна формула, перфектна консистенция и неустоим аромат.
Двете масла за които ще прочетете по-надолу са Coffee Time и Vanilla Kiss.


И двете масла идват в метални кутийки от по 100мл. Затварят се стабилно и не позволяват излизането на продукта навън. Още при отварянето ароматът им ви пленява.


Body Butter Coffee Time
Вероятно поради факта, че обожавам кафе, това масло ми стана любимо и посягам към него много често. Ароматът му е ободряващ и събуждащ, точно като току що направено кафе.
Основната му съставка е кафе Арабика, което е изключително ефикасно при целулит и т.нар. портокалова кожа.


Друга съставка в това масло е Бакури. Тя спомага за по-бързото проникване на маслото в кожата. Има антибактериално и противогъбично действие.
Поради това, че има кафяв цвят, при нанасяне върху кожата маслото леко оцветява кожата и придава един много естествен шоколадов и блестящ тен.


Нанасянето става много лесно и равномерно. Маслото се разтапя от топлината на кожата и я обгръща в нежна и ароматна грижа.
Ароматът се задържа за няколко часа и постепенно изчезва.
Маслото попива сравнително бързо и не оставя прекалено мазен филм. 
Предпочитам да го използвам сутрин, за да ме събуди и освежи, но и включено във вечерната грижа е невероятно.

Съставки (INCI): Coffee Аrabica Seed Oil, Prunus Аmygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Platonia Insignus (Bacuri) Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Wax, Tocopherol (vit. E)

Body Butter Vanilla Kiss
Отново пленяващ аромат има и маслото за тяло Vanilla Kiss.
То съдържа в себе си био масла от карите, кокос и сладък бадем, обогатени с екстракт от ванилия и етерично масло от римска лайка.
Подходящ е както да хидратира и подхрани кожата, така и да отпусне мускулите, при болка в ставите и при раздразнена кожа.


Това масло също се нанася и попива лесно, като дарява кожата с нужната доза хидратация и подхранване. Първоначално ароматът е силен и не може да се определи точен такъв. С времето се развива и започва да се усеща нежният и деликатен аромат на ванилия. 


Използвам го във вечерната си грижа за кожата и подхранването и хидратацията, която ми дава е напълно достатъчна.

Съставки (INCI): Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Vanilla Planifolia Fruit Extract in Brassica Napus (Canola) Seed Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Wax, Tocopherol (vit. E), Anthemis Nobilis (Roman Chamomile) Flower Oil, Linalool**

И двете масла за тяло са изключително богати и ароматни. Подхранването и хидратацията са дълготрайни. Опаковките - красиви и удобни за път.
Приятно изненадана съм и от двата продукта и като цяло от марката. Нямам търпение да изпробвам и другите продукти, които предлага. :)) 
А какви са те, може да видите в сайта на Flora's Secret.

Благодаря ви, че четете блогът ми!
Бъдете усмихнати и щастливи! :)))

You Might Also Like

0 коментара