Eucerin DermoPure Cleansing gel & Scrub

декември 06, 2018

Здравейте!
Днес обръщам внимание на два продукта от Eucerin, които станаха редовно използвани от мен от известно време. Те са от серията DermoPure, която е предназначена за кожа, предразположена към акне.


Серията Dermopure се отличава със своето силно действие към несъвършенствата, но с нежност към кожата. Тя не изсушава и не раздразнява допълнително кожата. Действието й е насочено главно към акнето и това да ни помогнат в борбата с него.
Включва 8 продукта:
- Измиващ гел за лице - нежен и контролиращ омазяването
- Тоник за лице - почиства кожата и отпушва порите
- Мицеларен разтвор за лице - премахва грима и излишния себум
- Ексфолиращ гел - почиства нежно и изглажда кожата, намалява комедоните
- Матиращ флуид - намалява замърсяванията и контролира отделянето на себум
- Интензивен успокояващ крем - хидратира кожата и облекчава страничните ефекти, предизвикани от медикаментозна терапия за третиране на акне
- Обновяваща грижа за лице - намалява петната и предотвратява появата на нови
- Стик-коректор - намалява и прикрива несъвършенствата



Измиващ гел за лице

Гелът не съдържа сапун и е без аромат и е идеален за ежедневно почистване на кожата. Аз го използвам сутрин и вечер. Разпенва се добре, но не прави обилна пяна. Веднъж седмично го използвам с почистваща четка за лице. 


Не дразни допълнително вече раздразнени пъпки или ранички от такива. Изсушава ги и спомага за това да повяхнат по-бързо и лесно. 

Продуктът е с помпа, което прави използването му лесно и хигиенично. Една помпичка и половина е достатъчна, за да измия цялото си лице и шията.

Ексфолиращ гел за лице
Почиства в дълбочина и благодарение на микрочастиците отстранява мъртвите клетки на кожата, които са един от основните причинители за образуването на комедони, черни точки и петна. Праве текстурата на кожата по-гладка и озарена, без да я изсушава и опъва.


Препоръчително и ексфолиращия гел да се използва веднъж седмично като заместител на измиващия гел. Леката му формула и нежна грижа към кожата, обаче го прави подходящ за използване ежедневно. Аз го използвам два пъти седмично вечер.
Не се препоръчва гелът да се използва по време на медикаментозно третиране на акне, тъй като кожата тогава става по-чувствителна и гела може да се окаже по-агресивен към нея.

Двата продукта от серията, използвани в комбинация освен, че подобриха вида на кожата ми и ми помогнаха да се справя с по-голяма част от несъвършенствата, се борят активно да не се появяват нови. Е, имам тук-там някоя пъпка, но видимо кожата ми изглежда по-чиста и гладка.
Продължавам да използвам продуктите и да се радвам на ефекта, които постигам с тях.
Ако сте с комбинирана към мазна кожа, предразположена към появата на акне, то непременно обърнете внимание на продуктите на Eucerin от серията Dermopure. Със сигурност ще намерите подходящ за Вас и Вашите нужди продукт. :)))

Благодаря Ви, че четете блогът ми!
Бъдете усмихнати и щастливи! :)))




You Might Also Like

0 коментара