REN Atlantic Kelp & Magnesium Salt Anti-Fatigue Body Scrub

май 14, 2019

Здравейте!
REN е марка до която се докоснах сравнително скоро, но която ме спечели още с първия изпробван продукт, който е от същата серия като ексфолианта за тяло, за който ще ви споделя днес. Ревюто му може да прочетете тук - REN Atlantic Kelp & Microalgae Anti-Fatigue Bath Oil

Ексфолиантът за тяло е един от продуктите, които обожавам да използвам и които не бих заменила. Още по-важно и като плюс за мен е той да е със хидратиращо действие, какъвто е този на REN. В състава му присъстват естествени биоактивни вещества с различно действие:
* Морска сол и английска сол (Epsom salt) - премахват мъртвите клетки и оставят кожата гладка
* Масло от микроводорасли - дарява кожата с необходимата доза влага и минерали, като я хидратира в дълбочина
* Градински чай, кипарис, гераниум (индрише) и розмарин - придават свеж и енергизиращ аромат


Несъмнено това е най-добрият ексфолиант за тяло, който съм използвала и от който съм възхитена всеки път. На първо място е съставът му, който включва в себе си интересни и полезни съставки. Ароматът му е просто пленяващ. Веднага след отварянето на опаковката се разнася невероятно свеж и приятен аромат, който те кара да се отпуснеш и да му се насладиш напълно. 

Опаковката му е пластмасова, много стабилна и сигурна.
Капакът се затваря плътно, не е на винт, което може да ви гарантира сигурност. Има защитно фолио, което също е един голям плюс, който отново гарантира сигурност и защита на ексфолианта вътре. 







Консистенцията му е кремообразна, съдържаща нежни соли, които ексфолират нежно, но напълно достатъчно. Освен почистване, хидратация и подобряване трофиката на кожата, този ексфолиант има и масажиращ ефект, които ви кара да му се насладите още повече.


Освен по-горе изписаните негови плюсове, не на последно място има още един - изключително икономичен е. Необходимо е сравнително малко количество, за да цялото тяло.
Използвам го два пъти седмично, за да "съживя" и възстановя кожата си. Също така го използвам и преди епилация, за да сведа до минимум врасналите косъмчета и дразненето след процедурата. Не ви препоръчвам да го използване веднага след епилация, тъй като солта в него ще предизвика дразнене и дискомфорт.

Като за финал мога да кажа само, че съм влюбена в този продукт. Използвам го с най-голямо удоволствие и се наслаждавам на мека кожа, дарена с невероятно свеж и приятен аромат.

Благодаря ви, че четете блогът ми!
Бъдете усмихнати и щастливи! :))) 

You Might Also Like

1 коментара