Dr. Med. Christine Schrammek Black Clearing Mask

октомври 31, 2017

Здравейте!
Днес ще ви запозная с един нов продукт на Dr. Med. Christine Schrammek, а именно черната почистваща маска с въглен от бамбук.
Маската е нов продукт и е на българския пазар благодарение на Динамика 2000, която е официален дистрибутор на марката.


Всеки продукт, който включваме в грижата си за кожата трябва да отговаря на спецификите и нуждите й. Особено важно за проблемната и мазна кожа е това да полагаме специални и постоянни грижи.
Активният въглен е много известен и се слави с добри резултати при проблемната кожа. Именно за това той е добавен в черната почистваща маска на Dr. Schrammek. Активният въглен почиства и детоксикира кожата, свързва се с голямо количество вредни частици, примеси и излишен себум и ги отстранява от слоевете на кожата.
Друга съставка, която е добавена в черната маска е каолинът. Той абсорбира и матира кожата за дълго време. 
Е, добре. Матирахме кожата, но все пак тя се нуждае и от хидратация... В маската са събрани хидратиращи съставки като алое вера и пантенол. Те хидратират кожата, оставят я мека и гладка.


Маската има много интересна консистенция. Очаквах да е лепкава и да се нанася трудно, но това не е така. Консистенцията й е по-скоро кремообразна, гладка и много лесна за нанасяне на равномерен слой. Позволява да се нанесе допълнително количество, ако ви се стори, че не е нанесен равномерен слой, без да се свлича и отнема вече нанесеното количество.


Изсъхва за около 10-15мин., но аз я държа и по-дълго време върху лицето си. Това не изсушава допълнително кожата и не я опъва. 
Ароматът е много нежен и приятен. Усеща се през целият й престой върху лицето и след премахването й. 
Премахването е също толкова лесно колкото и нанасянето. Най-често я почиствам от лицето си чрез намокрена с топла вода мека и нежна хавлиена кърпа. Друг път просто измивам лицето си на мивката или под душа. И двата варианта са лесни и бързи и не са необходими големи усилия.


Ефектът, който даде на кожата ми след употреба два пъти в седмицата в продължение на месец е повече от задоволителен. Освен, че матира лицето ми за дълъг период от време, тя спомогна да залича несъвършенства срещу, които съм се борила дълго време. Черните точки по носа и брадичката са значително намалели. И те, и пъпките се появяват много по-рядко.
 Продължавам да я използвам и да съм повече от доволна от нея. 
Определено това е най-добрата маска за мазна и проблемна кожа, която съм използвала!

Благодаря ви, че четете блогът ми!
Бъдете усмихнати и щастливи!

You Might Also Like

0 коментара